Україна

Резніков розповів, скільки коштує день війни


Резніков розповів, скільки коштує день війни

Поставки від волонтерів із 24 лютого 2022 року і донині – це лише 3% від усього, що “потрапило на війну”, зазначив Олексій Резніков.

Щоденні витрати України на війну з Росією складають 100 мільйонів доларів. Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю Укрінформу, оприлюдненому у понеділок, 4 вересня.

“День війни коштує нам 100 мільйонів доларів. А тепер візьміть бюджети всіх поважних великих волонтерських фондів, подивіться, скільки вони збирають. І держава, яка витрачає 100 млн доларів на добу в цілому. От просто вдумайтеся. Тому несправедливо пред’являти претензії державі – військово-політичному керівництву, всім – від місцевих керівників до парламенту, уряду, президента, що все роблять волонтери. Це не так”, – заявив Резніков.

Він додав, що поставки від волонтерів із 24 лютого 2022 року донині – це 3% від усього, що “потрапило на війну”.

Резніков пояснив, що фактично армію забезпечують громадяни України, бо працюють і сплачують податки, які спрямовуються в державний бюджет, а звідти – у тому числі на армію.

“Армія сьогодні – найбільший споживач коштів. Але ж кошти потрібні й на утримання країни в цілому: на інфраструктуру, на відновлення, на підтримку соціально незахищених. Тому треба працювати і платити податки. Треба бізнесу бути активним і підтримувати підприємців”, – додав він.

Раніше стало відомо, що річні витрати України на оборону становлять 2 трлн гривень. Українська держава фінансує оборонні потреби, а кошти на все інше надають західні партнери.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button