Україна

Резніков розповів, коли чекати перелому у війні


Резніков розповів, коли чекати перелому у війні

Резніков висловив упевненість, що Україна отримає більше систем великої дальності, зокрема РСЗВ HIMARS.

 
У війні з Росією відбудуться серйозні зміни на користь України. Це може статися вже до кінця цього року. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков виданню Financial Times.
 
“Я сподіваюся, що цього року ми побачимо контрнаступну кампанію і що вона буде успішною”, – зазначив він.
 
За словами міністра, Україна отримає більше систем великої дальності, зокрема американських реактивних систем залпового вогню HIMARS.
 
“Україна використала їх за останні три тижні для завдання ударів по російських складах боєприпасів далеко за лінією фронту, пошкодивши артилерійську машину РФ”, – розповів Резніков.
 
Він зазначив, що США спочатку побоювалися, що відправлення в Україну HIMARS призведе до ескалації війни, проте тепер партнери надішлють більше, у тому числі з ракетами з дальністю польоту 300 км.
 
“Я думаю, що це поетапний рух. Ми даємо їм доказ того, що ми можемо використовувати HIMARS з точністю, і ми отримаємо ще більшу і більшу дальність”, – сказав міністр.
 
За його словами, західна зброя має більшу дальність дії та точність, аніж стара українська артилерія радянських часів, а тому тепер втрати українських військових суттєво скоротилися. Хоча ще у травні на Донбасі вони, в середньому, становили до 100 осіб на день.
 
Нагадаємо, раніше Резніков заявив, що для деокупації Півдня Україна збирає мільйонну армію.
 
Резніков: HIMARS змінили правила гри, але війна йде похмуро
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button