Україна

Резніков прокоментував нову допомогу США


Резніков прокоментував нову допомогу США

Глава Міноборони висловив подяку президенту США, голові Пентагону та всьому американському народу за підтримку України.

Новий пакет військової допомоги Сполучених Штатів допоможе Збройним силам України ефективніше звільняти країну від окупантів. Про це у вівторок, 4 жовтня, написав у Twitter міністр оборони України Олексій Резніков, коментуючи нову допомогу Сполучених штатів на суму 625 млн. доларів.
 
Як зазначив міністр, найкраща нагорода для української армії за успішний наступ – це радість звільнених українців.
 
“А новий пакет допомоги у сфері безпеки від США на суму 625 мільйонів доларів допоможе нам ще ефективніше звільнити нашу землю”, – наголосив міністр.
 
 
twitter.com/oleksiireznikov

 
Він подякував президенту США Джозефу Байдену, міністру оборони Ллойду Остіну та всім людям Сполучених Штатів Америки за цю підтримку України.
 
У свою чергу заступник помічника міністра оборони США у справах Росії, України та Євразії Лора Купер повідомила, що надані США реактивні системи залпового вогню HIMARS та боєприпаси до них дозволяють українським військовим вражати цілі, зокрема в Криму. Про це вона говорила на брифінгу, який транслювався на YouTube-каналі PBS NewsHour.
 
“Згідно з нашими оцінками, за допомогою наявних у ЗСУ систем GMLRS на HIMARS, додаткову кількість яких ми надамо в новому пакеті військової допомоги, вони можуть досягти більшості цілей на полі бою. Вони можуть досягти більшості цілей, у тому числі в Криму”, – заявила Купер.
 
Водночас представник Пентагону нагадала, що Крим є територією України.
 
Раніше президент США Джо Байден повідомив Зеленському, що Сполучені Штати нададуть Україні новий пакет допомоги на $625 млн, який, зокрема, включає поставки нових реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button