Україна

Резніков повідомив, коли українські пілоти почнуть літати на F-16


Резніков повідомив, коли українські пілоти почнуть літати на F-16

Україна отримає та поставить на озброєння західні F-16 щонайменше з нового року, уточнив міністр.

Українські пілоти зможуть опанувати винищувачі F-16 набагато швидше, ніж за стандартні півроку. Їм буде достатньо чотирьох місяців. Про це у п’ятницю, 16 червня заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю Настоящему Времени.  

Оцінюючи перспективи українських пілотів, міністр оборони заявив, що ті “можуть дивувати” та швидко вчаться. 

“Всі публічно обговорюють, скільки часу потрібно українським пілотам, щоб освоїти F-16. Звучить уже всім відомий період: після тестування наших двох пілотів у Сполучених Штатах вважається, що до шести місяців буде достатньо.

Я оптимістично дивлюся на те, що наші досвідчені пілоти, з їхнім бажанням і прагненням, напевно, полетять швидше. Я маю на увазі не просто полетять, а вільно: з маневром, вночі, в парі. Я думаю, за чотири місяці це реалістично”, – сказав ві. 

Резніков, вказав, що українські екіпажі освоїли системи “Цезар” за три тижні, хоча стандарт мінімум три місяці: “Французи, поляки були в захваті! Тому що вони не просто взяли і закінчили курс, вони реально виконували всі завдання, які ставляться перед екіпажем, який навчається три місяці”.

“Системи ППО Петріот українці опанували за десять тижнів, хоча стандартний час підготовки екіпажу – десять місяців”, – додав міністр. 

У той же він відзначив, що навчених пілотів замало. Україні потребуватиме і кваліфікованих інженерів, техніків, які зможуть обслуговувати винищувачі. 

Крім того, як зазначив міністр, також потрібно буде готувати інфраструктуру, серед якої аеродроми, укриття. 

Раніше стало відомо, хто з українців поїде навчатися на F-16. Пілоти пройшли жорсткий відбір, до них була низка вимог.

Також у Міноборони назвало необхідну кількість F-16 для України.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button