Україна

Резніков оцінив стан ППО України


Резніков оцінив стан ППО України

Міністр оборони вважає, що Україна вже близько до поставленої мети щодо побудови багаторівневої системи ППО.

Україна, за допомогою союзників у НАТО, вже побудувала надійну систему протиповітряного захисту, і вважає її подальший розвиток пріоритетом номер один. Про це у четвер, 15 червня, розповів міністр оборони України Олексій Резніков на прес-конференції після Комісії НАТО-Україна заявив, повідомляє Укрінформ.

Таким чином Резніков відповів на запитання, на якій відстані все ще знаходиться Україна від поставленої мети з розвитку багаторівневої системи ППО.

“Ми не далеко від цієї мети. Ми вже її побудували (систему протиповітряної оборони – ред.), і тепер розвиваємо. Ми маємо найбільш розвинуті у світі системи Patriot, NASAMS IRIS-T та SAMP/T. Наступний рівень – це інші системи – “Кроталі”, “Гепарди”, а також радянські, які ми все ще маємо, і аж до ручних ПЗРК, тобто, системи різної дальності дії. Сам факт створення літакової коаліції, яка починається з тренування, але ми вже точно знаємо, що матимемо літаки, як частину протиповітряної оборони, говорить про те, що ця система продовжує розвиток”, – зауважив Олексій Резніков.

Він повідомив, що цього дня під час зустрічей у Брюсселі прозвучали чергові зобов’язання з боку країн-партнерів про продовження забезпечення України необхідними ракетами та системами запуску.

“Вже у цьому місяці, або протягом наступних місяців, ми зможемо отримати перші системи Hawk, яких в нас ще не було, й відповідне обладнання та ракети до них. Тож, ППО у нас розвивається. Сьогодні я знову повторив партнерам, що протиповітряна оборона є першим пріоритетом. Наше завдання – щоб наші діти зростали та навчалися під мирним небом. Тому нам потрібно розвивати систему ППО”, – наголосив міністр оборони України.

Він зазначив, що більшість учасників Комісії НАТО-Україна говорили про продовження забезпечення України ракетами й системами протиповітряного захисту.

Нагадаємо, Данія, Нідерланди, Велика Британія й США спільно нададуть Україні сотні ракет для засобів протиповітряної оборони України.

Сили ППО з початку червня знищили 74% ворожих ракет – Генштаб

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button