Україна

Резніков назвав головні теми засідання Рамштайн-9


Резніков назвав головні теми засідання Рамштайн-9

Засідання контактної групи з оборони України відбудеться у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі 14 лютого.

 
Міністр оборони України Олексій Резніков вирушив на дев’яте засідання у форматі Рамштайн та повідомив основні питання порядку денного. Про це він написав у Facebook у понеділок, 13 лютого.
 
“Відправився на чергову зустріч у форматі Рамштайн. Маю честь вдев’яте очолювати об’єднану команду з представників Міноборони, розвідки, Генерального штабу та наших дипломатів, яка інтенсивно працюватиме з партнерами найближчими днями. Темп дуже високий”, – зазначив він.
 
За словами міністра, головні питання порядку денного:
 
  • захист українського неба, у тому числі через залучення авіаційної платформи;
  • розвиток “танкової коаліції”;
  • формування запасу міцності з боєприпасів;
  • тренінгові програми для українських воїнів; стабільність підтримки (логістика, обслуговування, ремонт, практична реалізація “Військового Шенгену”).
 
“Напередодні була низка розмов з партнерами – їхня залученість та підтримка дають оптимізм. Все буде Україна!”, – запевнив Резніков.
 
Як повідомлялося, засідання Контактної групи з оборони України, організоване США, відбудеться у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі 14 лютого.
 
Раніше в Офісі президента заявляли, що Рамштайн-9 буде “авіаційним”. Також радник керівника ОП Михайло Подоляк стверджував, що розблоковано питання передачі F-16 для України.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button