Україна

Резніков: HIMARS змінили правила гри, але війна тяжка


Резніков: HIMARS змінили правила гри, але війна тяжка

Україна “пройшла тест”, застосовуючи силу HIMARS по тилу противника, тепер потрібно розширювати постачання, повідомив міністр оборони.

 
Незважаючи на те, що в Україну постачаються HIMARS, їх не вистачає, бо “війна йде жорстока”. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю The Wall Street Journal.
 
За його словами, американські РСЗВ дозволили Україні атакувати російські сили в Ізюмі, але “війна йде люта. Нам потрібно більше. Нам потрібно терміново”, – цитує слова Резнікова The Wall Street Journal.
 
 

 
Україна “пройшла тест”, застосовуючи силу HIMARS по тилу противника, тепер потрібно розширювати постачання, додав міністр.
 
Наразі Україна потребує установок з дальністю до 150 км (бо окупанти стріляють із РСЗВ з дальністю до 120 км), бронь і озброєння, адже українським військовим “потрібно перелаштувати деякі напрямки, оновити укріплення та спланувати нову оперативну стратегію”.
 
Міністр також заявив, що ЗСУ має “теж багато втрат” особового складу. І українській армії потрібно поповнювати свої підрозділи.
 
Резніков додав, що незважаючи на велику кількість байрактарів, зараз у ЗСУ намітилася ще одна проблема – безпілотники.
 
За словами Резнікова, бойові дрони, зокрема надані США, “постійно глушаться Росію та не мають програмного забезпечення для протидії перешкодам”.
 
Нагадаємо, у новий пакет допомоги від США, крім, власне, реактивних систем залпового вогню (HIMARS), увійдуть ракети до них, три тактичні машини, 1 000 високоточних 155-мм артилерійських боєприпасів, протибатарейні системи і запчастини.
 
Раніше Конгрес США відправив військову допомогу ЗСУ на мільярд доларів. Це чотири системи HIMARS та безліч іншого озброєння.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button