Україна

Критика військ РФ посилилася після Вугледару – ISW


Критика військ РФ посилилася після Вугледару - ISW

Російські окупанти зі 155-ї бригади морської піхоти втратили понад 30 одиниць бронетехніки.

Російський наступ біля міста Вугледар на Донеччині зазнав невдачі. А оприлюднені кадри невдалого штурму викликали нову хвилю критики військового командування РФ. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), оприлюдненому напередодні.

“Блогери вхопилися за ці кадри, щоб почати критикувати російське військове керівництво. Російські блогери стверджують, що командири, які керували атаками 155-ї морської піхотної бригади на Павлівку в листопаді 2022 року, тепер відповідальні за штурм Вугледара. Вони заявляють, що командири продовжують припускатися тих же помилок, які дорого обходяться. Один російський блогер заявив, що командувач Східного угруповання військ генерал-лейтенант Рустам Мурадов несе відповідальність за російські тактичні невдачі навколо Вугледара”, – йдеться у звіті ISW.

Аналітики інституту вважають, що “російські війська застосовують вкрай дисфункціональну тактику, яка свідчить про те, що 155 бригада морської піхоти, швидше за все, складається з погано підготовлених мобілізованих, ніж про погане командування”.

“Російські блогери, ймовірно, звинуватили російських командирів, щоб применшити той факт, що погана системна підготовка мобілізованих росіян, швидше за все, і надалі призводитиме до подібних тактичних невдач по всій території України. Ймовірно, блогери регулярно звинувачують командирів у відповідальності за тактичні невдачі, щоби загальну відповідальність за військові невдачі в Україні перекласти з російських збройних сил як інституту на окремих осіб”, – припустили в ISW.

Розгром російських військ під Вугледаром підтвердив і російський військовий злочинець, колишній “міністр оборони “ДНР”” Ігор Гіркін (Стрєлков).

“Втрачено понад 30 одиниць бронетехніки (розбивку за видами давати не буду), втрати “двохсотими” тільки у танкістів – багато десятків. Морпіхів, спецназівців та мотострільців загинуло ще більше”, – написав Гіркін у соцмережі.

Найбільше він шкодує, що всі ці втрати окупаційних військ виявилися “односторонніми”, тому що ЗСУ розстріляли атакуючих “як у тирі” і знову “без особливих зусиль утримали свої позиції в укріпрайоні, який до того вже намагалися навесні і влітку минулого року (також “в лоб”) взяти неодноразово.

Раніше 1News докладно писав, чому Вугледар дуже важливий у битві за Донбас. Бої за це місто загострилися наприкінці січня.

За добу “відмінусовано” 1140 російських окупантів


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button