Україна

Рекрутинг до ЗСУ: за два місяці звернулись 50 тисяч охочих


Рекрутинг до ЗСУ: за два місяці звернулись 50 тисяч охочих

З середини листопада минулого року Міноборони почало співпрацювати із цими онлайн-платформами щодо пошуку роботи.

За два місяці ініційованого Міністерством оборони проєкту рекрутингу до ЗСУ є більше 50 тисяч відгуків на розміщені вакансії. Про це розповів уповноважений представник відомства з питань рекрутингу Олексій Бежевець в інтерв’ю АрміяInform.

“Ми бачимо зараз, що ініціатива, яка почалася з середини листопада минулого року щодо співпраці із цими онлайн-платформами (Lobby X, OLX, Work.ua та Robota.ua – ред.), дуже активно розвивається. За кількістю військових частин, які долучились, нині це вже більш ніж пів тисячі підрозділів. І це тільки за два останні місяці. І вже більш ніж 50 тисяч відгуків на розміщені вакансії. Щотижня кількість збільшується”, – сказав Бежевець.

Водночас, за його словами, згадані онлайн-платформи виконують фактично тільки функції дошки оголошень, бо військові частини просто розміщують там вакансії, які в них є. Тому, як пояснив Бежевець, згодом виникла ідея, щоб Міністерство оборони могло структуровано і консолідовано забезпечити такий рекрутинг, тобто планується створення власної рекрутингової агенції, оскільки згадані онлайн-платформи – це лише одна складова, яка не покриває всього процесу.

“Нині ми маємо військові підрозділи в Силах оборони, їх кілька тисяч. Вони для себе рекрутують людей. Відповідно ми маємо кілька тисяч, умовно, працедавців, кілька тисяч уповноважених офіцерів, кадрових служб, які з огляду на своє розуміння, досвід, манеру спілкування тощо, власне, підбирають людей. Тож ми маємо потенційно кілька тисяч підходів до цього процесу. Як ти його не регулюєш, як ти вказівками чи директивами не доводиш, все одно це буде, умовно кажучи, кілька тисяч варіацій на тему рекрутингу”, – зазначив представник Міноборони.

Як відомо, 25 грудня Кабмін зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає внесення змін до процесів мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Але 11 січня після дискусій у парламенті уряд офіційно відкликав законопроєкт про мобілізацію.

Додамо, що Міністерство оборони вже підготувало нову редакцію законопроєкту.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button