Україна

Регіони отримали західне ППО – Повітряні сили


Регіони отримали західне ППО - Повітряні сили

Кожна додаткова західна протиповітряна система – це прикрите від російських атак місто або кілька об’єктів, зазначив Юрій Ігнат.

Системи протиповітряної оборони західного виробництва зараз захищають не лише Київ, але і інші регіони України. Про це сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат в інтерв’ю NV, оприлюдненому у понеділок, 27 листопада.

За його словами, кожна додаткова західна протиповітряна система – це прикрите від російських атак місто або кілька об’єктів. І наразі західні системи ППО присутні у “багатьох регіонах країни”, пише видання.

“Не треба говорити лише, що Київ один посилюється, це неправда. Так, Київ добре захищений, бо він найбільше атакується, і був атакований найбільше в минулий опалювальний сезон. Тому ми маємо розуміти, що Київ (захищений – ред.) – само собою. І інші регіони зараз уже захищені західними системами, – і NASAMS, і IRIS-T, та більше не скажу”, – заявив Ігнат.

У Повітряних силах мають надію, що нова коаліція ППО сприятиме надходженню більшої кількості західних зразків протиповітряної оборони.

“Кожна додаткова установка, яка надходить із Заходу, чи кожна система ЗРК – це захищене місто, захищені кілька об’єктів. Це підсилення”, – сказав Ігнат і висловив переконання, що Україна і надалі отримуватиме від союзників системи ППО.

Тиждень тому стало відомо, що Німеччина надасть Україна зброю на 1,3 млрд євро. До цього пакету увійде чотири зенітні комлекси Iris-T SLM, які вважаються одними з найкращих у світі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button