Україна

Разумкова відсторонили від ведення пленарних засідань Верховної Ради

Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова відсторонили від ведення пленарних засідань на два дні. Відповідне рішення підтримали 240 народних депутатів, повідомляє 1News.

фото 1News

Процедуру ініціювала фракція «Слуга народу», групи «Довіра» та «За майбутнє».

Офіційна причина –  порушення регламенту Верховної Ради.

Як пояснив голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко з трибуни парламенту, на останньому засіданні Погоджувальної ради спікер Дмитро Разумков не дотримався Регламенту. Він відмовився ставити на голосування пропозиції “Слуги народу” про розклад пленарних засідань на поточний тиждень.

Нагадаємо, вчора голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що процедура відкликання чинного спікера парламенту відбуватиметься у повній відповідності до регламенту.

4 жовтня на Погоджувальній раді Дмитро Разумков спростував інформацію щодо своєї відставки у вівторок чи середу.

«Я бачив в ЗМІ інформацію, що голосування за відкликання голови Верховної ради може відбутися у вівторок-середу. Процедура відбувається за регламентом. Інакшого не буде», – сказав він.

За його словами, голова Верховної ради України може бути відкликаний лише згідно зі ст. 76 та 77 Закону «Про регламент».

Це означає, що при достроковому припиненні ним депутатських повноважень перший заступник Голови Верховної Ради України або обраний за процедурою має провести пленарне засідання, де ухвалюється відповідне рішення про відставку.

Воно відбувається на наступний день після винесення пропозиції про відкликання.

Після цього голова Верховної Ради готує письмовий звіт про свою роботу. Цей звіт та висновок Рахункової палати надаються народним депутатам не пізніш як за два дні до розгляду питання на пленарному засіданні.

А вже потім відбувається голосування по відкликанню спікера ВР.

Зазначимо, що на вихідних під час виїзного засідання «Слуги народу» в Трускавці, депутати зібрали більше 150 підписів під ініціативою щодо відкликання Дмитра Разумкова з посади голови парламенту.

Back to top button