Україна

Разумков задекларував декілька квартир, будинок, 4 автомобілі, а також мільйони гривень у готівці

Будинок та більшість квартир оформлені на дружину спікера Верховної Ради – Юлію Чайку

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков задекларував за 2020 рік декілька квартир, чотири автомобілі, а також мільйони гривень у готівці.

Про це свідчать дані його електронної декларації в Єдиному реєстрі, – інформує 1NEWS.

Разумков задекларував домоволодіння площею понад 490 квадратних метрів та вартістю 2 915 030 гривень, а також чотири квартири та житловий будинок площею 489,6 квадратних метрів.

Будинок та більшість квартир оформлені на дружину глави парламенту – Юлію Чайку.

За даними декларації, за 2020 рік Разумков заробив 547 563 гривень на посаді голови Верховної Ради, а його дружина отримала 6 706 024 гривень доходу від підприємницької діяльності.

Також глава ВР задекларував 12 097 гривень доходу від продажу “зеленої” електричної енергії та понад 1,7 млн гривень доходу від відчуження нерухомого майна.

Глава парламенту задекларував чотири легкові автомобілі: Toyota Land Cruiser 200, Toyota Camry, Tesla Model S та BMW X5. Останні два автомобілі оформлені на дружину Разумкова.

Разумков задекларував понад 200 тисяч гривень, 454 євро та 694 доларів на банківських рахунках. Водночас, згідно з декларацією, сім’я Разумкова має 29,5 млн гривень, 89 тисяч доларів та понад 5 тисяч євро у готівці.

Разумков пояснив наявність у його декларації нового активу в близько 28 млн грн.

“Це не новий актив – це те, що я заробив за минулий рік у Верховній Раді (якщо не помиляюся, близько 550 тисяч грн), також я продав будинок – це десь 1,7 млн грн, а решта коштів – це гроші, які повернулися як борг переді мною ще 2016 року. Тому саме таку цифру задекларовано”, – пояснив спікер на брифінгу.

Джерело: Прямий канал/Інтерфакс-Україна

Back to top button