Україна

Разумков вважає, що зарплата народного депутата у 50 тисяч гривень є недостатньою

На думку майбутнього голови Верховної Ради, зарплата народного депутата могла би бути більшою

Зарплата Голови Верховної Ради становить близько 50 тисяч гривень.

 

Про це заявив голова партії “Слуга народу” і, за прогнозами, майбутній спікер нового парламенту Олександр Разумков, – інформує 1NEWS.

“Ще не цікавився (зарплатою на посаді спікера – ред.), але приблизно знаю, що десь біля 50 тис. грн, і мені досить, я сформував собі матеріальну подушку завдяки бізнесу”, – сказав він.

Водночас, відповідаючи на запитання про те, чи справедливою є зарплата народного депутата, яка становить 36−37 тис. грн (із доплатами — до 50 тис. грн), голова партії “Слуга народу” зауважив, що вона “могла би бути більшою”.

“Хоча це гарна зарплата на тлі мінімальної, але недостатня. Ми тільки йдемо до того, що мають, наприклад, європейські депутати — гідна зарплата і хороший соціальний пакет, коли людина тримається за цю роботу і розуміє її престиж”, — пояснив свою позицію Разумков.

Водночас він ухилився від відповіді на запитання, яку зарплату вважає адекватною, сказавши лише, що з цього питання потрібна експертна дискусія.

“За 40 тис. грн не купиш шестисотий Mercedes, але жити можна цілком гідно. Далі питання твоїх цінностей. Якщо ти корупціонер, тебе і мільйонні заробітки не зупинять”, – переконаний голова партії “Слуга народу”.

За його словами, він уже пояснив депутатам від своєї політсили негайність настання кримінального покарання за корупцію.

Говорячи про власний добробут, він зауважив, що свій бізнес “переписав на дружину”.

“Але можу говорити про це спокійно, бо вона і була одним із партнерів у нашому консалтинговому бізнесі, і сенсації тут не буде”, – додав Разумков.

Як відомо, донедавна Разумков керував власним бізнес-проектом — консалтинговою компанією Ukrainian Consulting Group.

Джерело: Новое время

9 Comments

  1. народные депутаты должны получать зарплату как у народа-среднею 15000гр

  2. О, ось воно нове обличчя оновленої влади, жаліється на зарплату 50 тис. яка на його думку не дотягує до європейських стандартів, а чому ж тоді воно не звертає увагу на розмір зарплати пересічного українця або розмір пенсії у 2 тис., чому ж воно незадається питанням що рівень доходів народу взагалі не можна порівнювати з європейськими, от вам і Слуги які заробояють по 50 тис в той час як народ якому вони нібито служать по 2 тис. Так хто кому служить??? Питання риторичне..

  3. Еще ничего не сделали а уже назначают себе зарплаты. Сначала сделайте что-то для страны, а потом повышайте. Как раньше было везде – за выслугу лет,за сверхурочные работы и тд и тп. И надеюсь народ Украины не будет против.

  4. а в нас не тримаються за крісло депутата ? конкурс зашкалює чи по оголошенню набирають ? разумков плете херню як дурак

  5. В плане своих зарплат украинская номенклатура ориентируется на Европу, но за счет чего в самой нищей стране Европы у номенклатуры может быть высокая зарплата, только за счет недоплаты остальной части населения.

  6. Зарплата нардепа е недостатньою ( 50000грн ) … А зарплата військових ( 10 — 15 тис.), пенсіонерів ( 1,5 — 5 тис.) — достатньою ?.. Встановити виплати депутатам і держчиновникам на рівні — до 5-ти мін. зарплат по Україні !

  7. Зарплата нардепа ( 50000 грн ) є недостатньою … А зарплата лікаря, вчителя, військового і т.д. ( 10 — 15 тис.), пенсіонера ( 1.5 — 5 тис.) є достатньою ?!.. Нардепам і іншим держслужбовцям встановити зарплати на рівні від 3-х до 5-ти мін. зарплат по Україні.

  8. – а пан Разумков не вважає пенсію у 2500 грн. завеликою для учасника бойових дій ?

Back to top button