Україна

Ракетний сезон у Криму. Мосту приготуватись?Сюжет


Ракетний сезон у Криму. Мосту приготуватись?

Україна не має обмежень на враження російських військових об’єктів в окупованому росіянами Криму.

Україна стоїть щонайменше трьома вибухами в окупованому Росією Криму – на авіабазі Саки, на складі боєприпасів у Травневому та на аеродромі у Гвардійському, повідомляє CNN з посиланням на анонімне джерело серед українських офіційних осіб. За даними каналу, у доповіді авіабаза Сакі описано як важку, але разову втрату для військової інфраструктури російських окупантів у Криму, а наступні атаки — як доказ систематичного військового потенціалу України у завданні ударів по окупованому півострову.
 
Офіційно українська влада не підтверджувала причетність до вибухів. При цьому в Україні все частіше говорять про Кримський міст, збудований окупантами, як наступну мету.
 
Обмежень немає
 
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна не має обмежень на поразку російських військових об’єктів в окупованому Криму. За його словами, є домовленість із США не використовувати надану західну зброю для ударів по Росії. Однак ця домовленість не стосується окупованих Росією територій.
 
Рєзніков також висловив сподівання, що США ухвалять політичне рішення про надання ЗСУ ракет ATACMS з дальністю 300 кілометрів. Цього вистачить, щоб вражати цілі всіх окупованих територіях, і навіть у прикордонних областях РФ.
 
Незаконне будівництво
 
Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна розглядає Кримський міст, який з’єднує окупований півострів із Росією як законну військову мету.
 
В інтерв’ю The Guardian він назвав цей міст “незаконним будівництвом”.
 
“Це незаконне будівництво та основні ворота для постачання російської армії у Криму. Такі об’єкти мають бути знищені”, – сказав Подоляк.
 
Ретельна охорона
 
Секретар РНБО Олексій Данилов повідомляв, що РФ ретельно охороняє Кримський міст.
 
“У них майже щодня відбуваються навчання. Кількість ППО, яку вони поставили з охорони цього об’єкта, просто божевільна. Це говорить про те, що вони досить серйозно ставляться до тієї зброї, яку мають наші війська”, — говорив Данилов.
 
Окупаційна влада півострова ухвалила рішення закрити для проїзду людей до 6:00 ранку 17 серпня міст із окупованого півострова в РФ. За даними української розвідки, окупанти поширюють інформацію про те, що міст незабаром буде обстріляний ЗСУ, тому його закрито задля безпеки мирних громадян.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button