Україна

Ракетні удари РФ за два тижні вбили більш як 70 мешканців Запоріжжя – ОВА


Ракетні удари РФ за два тижні вбили більш як 70 мешканців Запоріжжя – ОВА

Старух зазначив, що у місті залишився лише один об’єкт, на якому досі розбирають завали.

 
У Запоріжжі з 30 вересня внаслідок ракетних ударів РФ загинули більш як 70 людей, сотні містян зазнали поранень. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух під час брифінгу 12 жовтня.
 
“Зруйновано багатоповерхівки, приватний сектор, об’єкти інфраструктури зруйновано і пошкоджено. Великі шрами у місті залишили ці варварські атаки на цивільні об’єкти. Усі ракети, які влучили по місту, це ракети точного наведення. Вони летять туди, куди мають прилетіти. Ці покидьки ставили ціль на житлових будинках, і тому маємо таку кількість жертв”, – наголосив він.
 
За словами Старуха, у місті залишився лише один об’єкт, на якому досі розбирають завали.
 
“Там ракета з тонною вибухівки прилетіла у багатоповерхівку. Тому ще потрібно попрацювати, зміцнити все, щоб не обвалилося на голови тим, хто розбирає завали, і дістати тіла людей, щоб їх можна було поховати”, – розповів голова ОВА.
 
Він також зазначив, що 12 жовтня по Запоріжжю та передмістю “прилетіло” сім ракет. У результаті одна родина виявилася заблокованою у підвалі. Рятувальники оперативно розібрали завали і звільнили людей.
 
Нагадаємо, війська РФ у вівторок, 11 жовтня, вкотре обстріляли Запорізьку область. У місті Оріхів і селищі Степногірськ загинули сім цивільних.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button