Україна

Рада звернулася до ЄС щодо кандидатства України


Постанову із закликом підтримати Україну у наданні статусу кандидата до Євросоюзу одноголосно підтримали усі фракції та групи парламенту.

Верховна Рада проголосувала за ухвалу про звернення до країн ЄС із закликом підтримати Україну у наданні статусу кандидата до Євросоюзу. Про це повідомив нардеп від фракції Голос Ярослав Желєзняк у неділю, 19 червня.

“Парламент одноголосно всіма фракціями та групами підтримав звернення (7471) до країн Євросоюзу щодо надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС! За – 315”, – написав нардеп у Telegram.

Згідно з пояснювальною запискою, документ спрямований на звернення до національних парламентів та урядів держав-членів ЄС, а також інститутів ЄС із закликами:

  •     підтримати прагнення України щодо визнання її європейської перспективи;
  •     приділити особливу увагу продовольчій безпеці та вжити необхідних заходів для розблокування українських портів;
  •     розслідувати та покарати винних за військові злочини;
  •     збільшити придбання та постачання зброї Україні;
  •     запровадити 7-й пакет санкцій ЄС, посилюючи жорсткий санкційний тиск на Росію та Білорусь, приділяючи особливу увагу повному ембарго на ввезення найважливіших товарів російського експорту;
  •     заборонити російське судноплавство, логістику та доступ до портів на території держав-членів ЄС.

Нагадаємо, 17 червня Єврокомісія схвалила заявку України і рекомендувала надати країні статусу кандидата на членство в ЄС з подальшим виконанням низки необхідних кроків.

Також ЗМІ повідомили, що Єврокомісія запропонувала механізм скасування статусу кандидата, якщо Україна не проводитиме реформ.


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS


 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button