Україна

Рада Євросоюзу схвалила підписання Угоди про “відкрите небо” з Україною

Рада ЄС схвалила підписання з чотирма країнами Угоди про Спільний авіаційний простір. Зокрема, з Україною, Вірменією, Катаром і Тунісом, повідомляє 1NEWS з посиланням на РБК-Україна.

“Сьогодні Рада дала добро на підписання трьох угод про авіацію сусідства – з Україною, Вірменією і Тунісом, а також угоди про Повітряний транспорт з Катаром”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що дані угоди відкриють ринок повітряних перевезень, пропонуючи нові можливості як для споживачів, так і для операторів.

“Три угоди про сусідство знімуть ринкові обмеження щодо сусідніх країн ЄС і приєднають ці країни до внутрішнього авіаційного ринку ЄС, оскільки вони приймуть авіаційні стандарти ЄС і будуть застосовувати Авіаційні правила ЄС”, – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що рішення по Україні, Вірменії та Катару дозволяють застосовувати угоду на тимчасовій основі до завершення процедур, необхідних для її вступу в силу.

Очікується, що угоди будуть підписані восени цього року, а після ратифіковані кожною державою-членом, Союзом та іншою стороною.

 

 

 

 

Back to top button