Україна

Рада ухвалила закон про захист прав власності дітей


Рада ухвалила закон про захист прав власності дітей

Новим законом вносяться зміни до Цивільного і Сімейного кодексів України та інших нормативно-правових актів.

Верховна Рада ухвалила закон, щозабезпечує захист права власності та інших речових прав на нерухоме майно, які належать дітям і підопічним особам. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Повідомляється, що Закон № 5229 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення захисту права власності та інших речових прав на нерухоме майно, що належать дітям та підопічним особам)” підтримали 260 народних депутатів.

Новим законом вносяться зміни до Цивільного і Сімейного кодексів України та інших нормативно-правових актів. Зокрема передбачено, що потрібна згода від батьків або осіб, які їх замінюють, та органу опіки та піклування на важливі правочини неповнолітньої особи.

Крім того, розширюється перелік правочинів та інших дій щодо належного дитині чи підопічному майнового права, чи нерухомого майна, згода на відчуження чи на вчинення інших юридично значущих дій щодо яких має бути обов’язково отримана батьками (усиновлювачами) або опікунами в органи опіки та піклування, а також посилюється захист бездомних осіб і безпритульних дітей шляхом передбачення не тільки захисту під час вчинення правочинів щодо житлових приміщень, а й іншого нерухомого майна, а також об’єкта незавершеного будівництва.

У законі також закріплюється обов’язок державного реєстратора перевіряти наявність згоди органів опіки та піклування на вчинення правочину щодо об’єкта нерухомого майна для цілей проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, у результаті якої відбувається набуття, зміна, припинення речових прав на об’єкт нерухомого майна, об’єкт незавершеного будівництва, що належить малолітній чи неповнолітній особі або особі, яка визнана судом недієздатною чи дієздатність якої обмежена.

Нагадаємо, Рада закликала до санкцій проти спортивних чиновників з РФ і Білорусі.

Сьогодні, 14 липня, Верховна Рада також ухвалила закон про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення Межигір’я, де колись була приватна резиденція президента Віктора Януковича. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button