Україна

Рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків


Рада ухвалила закон про демобілізацію строковиків

Військові не можуть бути призвані на військову службу під час мобілізації протягом 12 місяців з дня звільнення в запас, йдеться прийнятому документі.

Верховна Рада підтримала законопроєкт №11035 про демобілізацію військових строкової служби. Про це повідомив повідомив народний депутат Олексій Гончаренко  в Telegram у п’ятницю, 23 лютого.

“Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроєкт про демобілізацію строковиків! (№11035)”, – написав він.

За основу законопроєкт підтримали 317 народних депутатів, а в цілому – 319.

Як інформує РБК-Україна, в кінцевому вигляді в законопроєкт включено норму щодо термінів, протягом яких строковиків не можуть призвати.

“Військові не можуть бути призвані на військову службу під час мобілізації протягом 12 місяців з дня звільнення в запас”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, на початку повномасштабної війни було ухвалено рішення, що строковики під час воєнного стану залишаються на військовій службі. Їх могли демобілізувати лише на деяких підставах.

Вчора президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію строковиків. Документ встановлює, що строковики звільняються зі служби у запас у строки, визначені указом глави держави.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button