Україна

Рада схвалила зупинку виплат за зовнішнім боргом


Рада схвалила зупинку виплат за зовнішнім боргом

Переговори України з приватними кредиторами щодо реструктуризації боргу у понад 20 млрд доларів поки не дали результату.

Верховна Рада прийняла законопроєкт, який дозволяє уряду призупинити виплати за зовнішнім державним боргом до 1 жовтня 2024 року. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram в четвер, 18 липня.

“Рада прийняла одразу в двох читаннях законопроект №111396 щодо реструктуризації боргу”, – написав він і додав, що “за” проголосував 231 депутат.

Також уряду дозволено взяти державний борг у Укравтодора (700 млн $ + відсотки). Самостійно реструктуризацію Агентство відновлення (колишній Укравтодор) не зможе зробити, зазначив нардеп.

Нагадаємо, переговори України з приватними кредиторами щодо реструктуризації боргу у понад 20 млрд доларів поки не дали результату. За відсутності компромісу вже у серпні Україні доведеться оголосити дефолт.

Потреба в реструктуризації боргу загострилась після того, як міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило кредитний рейтинг України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 15 =

Back to top button