Україна

Рада схвалила закон про соцзахист військових


Рада схвалила закон про соцзахист військових

Виплату 15 млн гривень родині захисника в разі його загибелі тепер встановлено на рівні закону.

Верховна Рада ухвалила в цілому закон щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк в Telegram у четвер, 21 березня.

За його даними, законопроєкт №10313 у цілому підтримали 296 депутатів. При цьому документ був значно доопрацюваний у комітеті до другого читання.

Зокрема, було встановлено на рівні закону грошова виплата в розмірі 15 млн гривень родині захисника в разі його загибелі.

Також підтримана можливість перебування військовослужбовців на лікуванні до 12 місяців, зокрема за кордоном, без необхідності через чотири місяці особисто проходити військово-лікарську комісію.

Водночас до другого читанні вилучені всі норми про заборону військовим поширювати певну інформацію в медіа та мережі Інтернет.

Нагадаємо, після початку війни Кабінет міністрів ухвалив рішення про виплати одноразової грошової допомоги у 15 млн гривень за смерть військових їхнім родинам.

Як відомо, 25 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що на війні проти Росії загинули 31 тисяча українських військових.

Також повідомлялося, що станом на березень  2024 року 70% українців мають серед близьких тих, хто воював чи воює на фронті, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button