Україна

Рада схвалила санкції проти ОПК Росії на 50 років


Рада схвалила санкції проти ОПК Росії на 50 років

Буде припинено дії будь-яких спільних проектів та промислових програм у сфері безпеки і оборони, учасниками яких є резиденти Росії чи Білорусі.

Верховна Рада підтримала ухвалу про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) щодо секторальних обмежувальних заходів відносно оборонно-промислового комплексу сфери Росії та Білорусі терміном на 50 років. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram в середу, 22 листопада.

На голосуванні у парламенті відповідна законодавча ініціатива (№10271) президента Володимира Зеленського отримала підтримку 304 депутатів.

Йдеться про рішення РНБО від 20 листопада “Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до РФ та Республіки Білорусь в оборонно-промисловій сфері”.

“Вказаним рішенням РНБО підтримала внесені КМУ пропозиції щодо застосування певних секторальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) в оборонно-промисловій сфері строком на 50 років”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 листопада Зеленський вніс до Ради законопроект про секторальні санкції до РФ та Білорусі в оборонно-промисловій сфері на 50 років. У документі пропонувалося затвердити відповідне рішення РНБО від того ж дня. Закон передбачає припинення дії будь-яких спільних проектів та промислових програм у сфері безпеки і оборони, учасниками яких є резиденти Росії чи Білорусі.

Раніше Україна запровадила санкції проти банків РФ на 50 років. Обмеження включають 10 пунктів, у тому числі зупинку операцій з активами, заборону встановлення ділових відносин з будь-якими фінустановами Росії.

А на початку лютого Україна запровадила санкції проти атомної галузі РФ на 50 років, зокрема й Росатому.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button