Україна

Рада розгляне зміни до податкового та митного кодексів щодо підтримки наукової діяльності, – Гетманцев – 1News

Ідеться про надання пільг для наукових закладів, які ввозять на митну територію України матеріали для проведення різноманітних експериментів

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев
Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 17 лютого, Верховна Рада під час пленарного засідання розгляне два законопроєкти: № 5498 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки наукової і науково-технічної діяльності” та № 5499 “Про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки наукової і науково-технічної діяльності”. Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в кулуарах ВР розповів детальніше про ці законопроєкти. Трансляцію вів телеканал “Перший Незалежний”.

“Мова йде про надання пільг для наукових закладів, які ввозять на митну територію України в обмежених кількостях необхідні матеріали для проведення різноманітних експериментів для заняття науковою діяльністю. Їхня кількість є дуже обмеженою. Обсяг визначається Кабінетом міністрів, але з цих саме матеріалів, ми вважаємо, недоцільно сплачувати податок на додану вартість, недоцільно сплачувати мито. Оскільки такі платежі, вони обтяжують наукову діяльність, яку ми повинні розвивати, яку ми повинні стимулювати в нашій державі. Тому, я думаю, що підтримка цих двох законопроєктів буде, вони вже у другому читанні, тому підтримуємо науку”, – повідомив Гетманцев.

https://www.youtube.com/watch?v=jMwm8lWMw2k

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт про встановлення відповідальності за порушення принципів академічної доброчесності у наукових роботах. Йдеться, зокрема, про плагіат. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button