Україна

Рада ратифікувала план реформ для отримання €50 млрд від ЄС


Рада ратифікувала план реформ для отримання €50 млрд від ЄС

За орієнтовним планом виплат цих коштів у поточному році Україна має отримати 16 млрд євро.


Верховна Рада ратифікувала угоду з Європейським Союзом щодо так званого Ukraine Facility Plan, який визначає зобов’язання з реформ на період до 2027 року, що є умовою для наступних траншів макрофінансової допомоги від ЄС загальним обсягом 50 млрд євро. Про це повідомив глава уряду Денис Шмигаль у Telegram в четвер, 6 червня.

“Ukraine Facility – це чотирирічна програма підтримки, яка передбачає низку реформ і трансформацій, що наближають Україну до членства в Євросоюзі”, – зазначив глава Кабінету міністрів.

За орієнтовним планом виплат цих коштів у 2024 році Україна отримає 16 млрд євро, у 2025 році – 12,5 млрд, у 2026 – 7,25 млрд, 2027 році – 2,5 млрд за принципом “спочатку дії, потім гроші”.

Нагадаємо, 1 лютого лідери ЄС на саміті у Брюсселі погодили програму підтримки України на 50 млрд євро під назвою Ukraine Facility. Вона розрахована на період 2024-2027 рр. Передбачається, що надходження фінансування за Ukraine Facility залежатиме від виконання Києвом 100 квартальних індикаторів.

У поточному році Україна вже отримала 6 млрд євро фінансової підтримки від ЄС – у березні та квітні – за виконання п’яти індикаторів першого кварталу. У другому кварталі треба виконати ще дев’ять індикаторів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button