Україна

Рада прийняла три євроінтеграційних закони


Рада прийняла три євроінтеграційних закони

Парламент збільшив штат НАБУ, розширив можливості НАЗК і прийняв закон щодо національних меншин.

Верховна Рада підтримала у другому читанні три євроінтеграційних закони. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram в п’ятницю, 8 грудня.

“Парламент підтримав три євроінтеграційних ініціативи. У другому читанні депутати проголосували урядовий законопроєкт, який посилює спроможність НАБУ, та урядовий законопроєкт про розширення можливостей НАЗК. Окрім того, в цілому був прийнятий проєкт закону щодо національних меншин, який враховує експертні оцінки Ради Європи”, – написав глава уряду.

Також він нагадав, що вчора Кабмін виконав четверту рекомендацію – схвалив законопроєкт про лобіювання, який враховує сучасний європейський підхід та пропозиції громадянського суспільства.

“Україна швидко рухається до ЄС. Розраховуємо, що вже наступного тижня Європейська рада ухвалить фінальне рішення щодо початку офіційних переговорів про членство України в Європейському Союзі”, – додав Шмигаль.

Раніше повідомлялося, що ЄК оцінила готовність України до переговорів про вступ. Єврокомісія вважає повністю виконаними чотири з семи кроків щодо готовності України до переговорів про вступ в ЄС.

Україна на 90% готова до вступу в ЄС. Що ще треба зробити

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button