Україна

Рада підтримала введення санкцій проти причетних до визнання т. зв. “ЛДНР” політиків і чиновників РФ – 1News

Верховна Рада України


Фото з відкритих джерел

За проголосували 322 народних депутати

Верховна Рада України звернулася до Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) з пропозицією ввести на десять років санкції проти депутатів Держдуми Російської Федерації, політиків і чиновників Росії, причетних до визнання так званих “ДНР” і “ЛНР”.

Прийняття відповідної постанови № 7064 в цілому підтримали 322 народних депутати на пленарному засіданні в середу. Трансляцію вів “Перший Незалежний”.

Як наголошується в документі, зазначені особи мають безпосереднє відношення до лобіювання інтересів держави-агресора Російської Федерації на території України, в тому числі окупації частини території України, і в їх діяльності фіксується прояви потенційним загрозам національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України. Всього в запропонованому Радою списку – 351 особа.

https://www.youtube.com/watch?v=6VM8U4YhnBc

Внесені на розгляд РНБО санкції передбачають зокрема блокування активів, обмеження торговельних операцій, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень по території України, запобігання виведення капіталів за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов’язань, анулювання або зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами; заборона участі в приватизації, оренди державного майна; користування радіочастотним ресурсом України.

Пакет санкцій також може включати повну або часткову заборону на вчинення правочинів щодо цінних паперів, припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави або вивезення з України валютних цінностей; припинення дії торговельних угод, спільних проектів та промислових програм, зокрема у сфері безпеки і оборони; заборона передачі технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності; припинення культурних обмінів та наукового співробітництва; анулювання офіційних візитів, засідань, переговорів по укладанню договорів або угод; позбавлення державних нагород України, заборона на придбання у власність земельних ділянок.

Нагадаємо, раніше про введення нових санкцій проти РФ заявили США, ЄС, Канада, Австралія, Великобританія та Японія. Обмеження вводяться через визнання Москвою так званих “ЛДНР”.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button