Україна

Рада й надалі працюватиме в режимі одного пленарного засідання


Рада й надалі працюватиме в режимі одного пленарного засідання

На початку восьмої сесії Ради нардепи повторно затвердили особливості роботи парламенту, які були ухвалені на початку війни.

 
Верховна Рада у вівторок, 6 вересня, підтримала проект постанови, який визначає особливості роботи парламенту під час восьмої сесії. Так робота парламенту проходитиме в режимі одного пленарного засідання, а спікер Ради не закриватиме засідання, але оголошуватиме про перерву у ньому. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.
 
За постанову проголосували 288 нардепів.
 
“Головні норми: Рада працює в режимі одного пленарного засідання, яке триває до припинення або скасування воєнного стану всю сесію. Голова ВРУ не закриває засідання, а оголошує перерву у цьому одному пленарному засіданні. Також голова парламенту визначає час та місце його продовження, крім того, за потреби визначає спосіб голосування народних депутатів України”, – написав Железняк.
 
Засідання погоджувальної ради ВР, за його словами, скликатимуться спікером Русланом Стефанчуком, а засідання комітетів чи тимчасових слідчих комісій зможуть проводитися невідкладно під час перерви у пленарному засіданні.
 
Железняк нагадав, що аналогічне рішення щодо особливостей роботи українського парламенту під час війни депутати приймали вранці 24 лютого.
 
Він зазначив, що нова, восьма сесія Ради, яка починається з вересня, потребує повторного рішення.
 
Сьогодні також повідомлялося, що ВР продовжила заборону на трансляцію своїх засідань на період воєнного стану.
 
У Раді озвучили результати роботи під час війни
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button