Україна

Рада хоче зобовʼязати нацгвардійців носити жетони з номерами – 1News


Фото з відкритих джерел

Відповідний законопроєкт за основу підтримали 326 депутатів

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт, згідно з яким службовці Національної гвардії повинні носити жетони з індивідуальними номерами. Про це йшлося під час засідання парламенту. Трансляцію вів “Перший Незалежний”.

Відповідний документ підтримали 326 депутатів. Автори документа пропонують внести зміни до закону “Про Національну гвардію” щодо довічного присвоєння кожному службовцеві індивідуального номеру.


Цей номер повинні нанести на металеві нагрудні жетони, у посвідченні гвардійців та на засобах індивідуального захисту (каски, бронежилети тощо).

При цьому уряд має забезпечити створення електронної бази даних, у якій кожен громадянин зможе за номером дізнатися ПІБ нацгвардійця, підрозділ та участь у завданнях з охорони громадського порядку.

Також законопроєктом хочуть передбачити дисциплінарне покарання для службовців Нацгвардії, які приховають нагрудний жетон чи нашивки з номером.

1News за темою: Командувача Нацгвардії Миколу Балана звільнено із посади

Нагадаємо, військовим Збройних сил України, прикордонникам та Нацгвардії з 1 березня підвищать зарплати. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button