Україна

Рада дозволила лікування військових поза Україною під час воєнного стану

Рада дозволила лікування військових поза Україною під час воєнного стану

Фото: Facebook/verkhovna.rada.ukraine

Верховна Рада

Захисників України дозволяється спрямовувати для лікування в медзаклади не в Україні. На військових і супроводжуючий медперсонал не поширюватимуться обмеження виїзду.

 

Верховна Рада вдосконалила порядок надання медичної допомоги українським військовослужбовцям в умовах воєнного стану. За зміни до закону №7226 проголосувало 323 парламентаріїв. Про це повідомляє народний депутат Ярослав Железняк.

 

Зокрема, закон дозволяє забезпечити лікування військовослужбовців за межами України в умовах воєнного стану. Крім того, військовим буде надано безоплатну психологічну, медико-психологічну реабілітацію у відповідних центрах з відшкодуванням вартості проїзду до них за рахунок держави, йдеться в пояснювальній записці.

 

У разі потреби, у разі, наприклад, тяжкого поранення, захисників України дозволяється направляти для лікування в медичні заклади, що розміщені не в Україні. Водночас на військових і супроводжуючий медперсонал не поширюватимуть встановлені законом обмеження виїзду громадян за межі України.

 

Відшкодування вартості проїзду й оплати послуг з надання такої медичної допомоги здійснюватиме уряд у повному обсязі, крім випадків надання допомоги на кошти сторони, що приймає.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button