Україна

Війська РФ економлять снаряди – Гуменюк


Війська РФ економлять снаряди - Гуменюк

Речниця Сил оборони Півдня України стверджує, що іще зарано говорити про загальну нестачу снарядів у ворога, але знищені російські склади й польові пункти і порушення логістики ворога вже даються взнаки.

На південних напрямках російські війська перейшли в “економрежим” щодо використання снарядів, але ситуація залишається складною і напруженою. Про це під час брифінгу повідомила начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк, передає Укрінформ.

“Загальна кількість обстрілів з лівого берега по правому наразі тримається на показниках 60-70, дещо спадає з кожним днем. Використання снарядів залишається на рівні 300-400. Це також не найвища позначка, оскільки раніше було й набагато більше снарядів. Зараз ми спостерігаємо певний «економрежим» у їх використанні”, – сказала Гуменюк.

Гуменюк стверджує, що іще зарано говорити про загальну нестачу снарядів у ворога, але знищені російські склади й польові пункти і порушення логістики ворога вже даються взнаки.

Крім того, за словами речниці, в останню добу ворог дещо зменшив активність тактичної авіації, але активізував скидання осколкових боєприпасів з БпЛА.

“Також тактична авіація продовжує активність у напрямку о.Зміїний над акваторією Чорного моря. Там, де росіяни не можуть проявляти активність корабельну, намагаються компенсувати це з повітря там, де відчувають поки що перевагу”, – додала Гуменюк.

Сили оборони, як зауважила речниця, також фіксують розвідувальні ворожі БпЛА, що може свідчити про підготовку наступних атак.

Раніше повідомлялося, що протягом минулої доби Сили оборони знищили ворожий винищувач Су-25.

Сирський показав знищення російської САУ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button