Україна

ЗСУ завадили спробам ворога відновити положення


ЗСУ завадили спробам ворога відновити положення

Війська РФ намагалися повернути втрачені позиції в районі Андріївки і Авдіївки на Донеччині, а також біля Вербового та Малої Токмачки на Запоріжжі.

Збройні сили України продовжують оборонятися на сході та півдні України, а також ведуть наступ на Мелітопольському і Бахмутському напрямках. Протягом минулої доби на фронті відбулося 35 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб у ранковому зведенні 3 жовтня.

Загалом ворог завдав восьми ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і цивільних об’єктах.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону в Бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ Хортиця на Куп’янському напрямку росіяни наступальних (штурмових) дій не вели.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаки окупантів в районі населеного пункту Макіївка Луганської області.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ Таврія на Авдіївському напрямку противник намагався відновити втрачене положення в районі Авдіївки Донецької області, але успіху не мав.

Крім того, українська армія успішно відбила атаки росіян в районі східніше Степового Донецької області. Окупанти також здійснили десять невдалих атак в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ЗСУ успішно відбили атаки загарбників поблизу Старомайорського та Рівнополя Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення західніше Вербового та південно-східніше Малої Токмачки Запорізької області.

“Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, закріплятися на зайнятих рубежах та виснажують ворога”, – наголосили в Генштабі.

В зоні відповідальності ОСУВ Одеса на Херсонському напрямку ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та уражають тили противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів, а також одного – по зенітно-ракетному комплексу окупантів.

Підрозділи ракетних військ уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління, дві станції РЕБ та чотири артилерійські засоби противника.

Нагадаємо, за даними на 2 жовтня, РФ втратила в Україні 279 080 військових.

ЗСУ: Ворог вдвічі збільшив число атак на півдні

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button