Україна

Питної води в Миколаєві не буде ще місяців зо два – мер

Питної води в Миколаєві не буде ще місяців зо два – мер

Фото: t.me/senkevichonline

Питну воду в Миколаїв привозять навіть із інших міст

Поки що воду жителям Миколаєва подають за графіком. Але вона – технічна, вживати таку воду в їжу не можна, сказали в міській раді.

 

Минулого тижня співробітники ДКП Миколаївводоканал наповнювали водопровідну мережу міста, тож були перебої з водопостачанням. Але вода, яку наразі подають у труби миколаївців, не відповідає якості питної води, і вона фактично технічна. Про це заявив голова міста Олександр Сєнкевич.

 

“На сьогоднішній день ми готуємо презентацію окремих чотирьох водозаборів з окремими системами очищення води до рівня питної. Водозабір здійснюють із Бузького лиману, а для цієї води потрібно більше часу, щоб очистити. Вживати не можна, тільки для господарсько-побутових потреб!” – сказав мер.

 

Тому з 16 травня для миколаївців воду централізовано подаватимуть згідно з графіком – з 07:00 до 10:00 і з 18:00 до 20:00. У разі проведення ремонтних робіт, у цей час може не бути води.

 

“З 10:00 до 18:00 ДКП Миколаївводоканал за допомогою виробничих підрозділів заповнюватиме водопровідну мережу”, – пояснили в міськраді.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок обстрілів у Миколаєві пошкоджено п’ять інфраструктурних об’єктів і понад десять багатоповерхівок. П’ятьох людей було поранено.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button