Україна

Письмових відповідей на документи ОРДЛО Україна не давала – Гармаш – 1News


Радіо Свобода

Представник Донецька в ТКГ зазначив, що українська делегація готова обговорювати всі пропозиції, які знаходяться в роботі

На засіданні політичної робочої підгрупи Тристоронньої контактної групи 8 лютого українська делегація не надавала письмових відповідей на запропоновані документи адміністрації ОРДЛО. Про це повідомив представник Донецька в ТКГ Сергій Гармаш на своїй сторінці в Facebook.

“Лист Никанорової і Дейнего в ОБСЄ із заявою, що Україна, нібито, під час останньої зустрічі нормандської четвірки в Парижі, взяла на себе зобов’язання письмово відповідати на документи ОРДЛО (що означало б автоматичне визнання Києвом їх суб’єктності як сторони конфлікту і переговорів) виявився правдою. Ось тільки щодо зобов’язань Києва, московські маріонетки видали в ньому бажане за дійсне. Сьогодні відбулося засідання політичної робочої групи ТКГ. Ніяких письмових відповідей на документи ОРДЛО Україна не давала”, – написав Гармаш.

Він зазначив, що українська делегація в ТКГ готова обговорювати всі пропозиції, які знаходяться в роботі, проте ніяких домовленостей з боку України Про письмову форму реагування немає.

1News за темою: Найближчим часом у рамках ТКГ можуть внести пояснення до заходів щодо Мінських угод, – Макрон

Нагадаємо, на позачерговому засіданні ТКГ 9 грудня Росія відкинула пропозиції України розширити склад Спільного центру контролю та координації, а також про повернення до режиму припинення вогню з 10 грудня. Питання щодо обміну утримуваними особами опинилося фактично заморожене.

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час брифінгу повідомила, що Росія не йде на жодні поступки у питанні щодо обміну утримуваними особами.

“Ті вимоги, які вони ставлять, є нереалістичними. Вони це чудово знають, і, на жаль, ми не можемо знайти наразі інструменту впливу на Російську Федерацію”, – заявила вона.


Джерело

Back to top button