Україна

П’ятьох кримських татар засудили до тривалих термінів

П ятьох кримських татар засудили до тривалих термінів

Фото: crimean-solidarity.org

Основними доказами їхньої провини вважаються показання прихованих свідків, записи прослуховування.

 

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив до термінів від 15 до 19 років позбавлення волі п’ятьох активістів Кримської солідарності, яких заарештували у справі “другої Сімферопольської групи” Хізб ут-Тахрір. Про це повідомляє Кримська солідарність.

 

Кримські татари отримали терміни нібито “за участь у діяльності терористичної організації та підготовку до насильницького захоплення влади”.

 

При цьому основними доказами їхньої провини вважаються свідчення прихованих свідків, записи прослуховування. Прокурор наголосив, що у 2003 році Верховний суд Росії визнав Хізб ут-Тахрір “терористичною організацією”.

 

Відомо, що серед активістів – правозахисник Різа Ізетов. Він проведе за ґратами 19 років, п’ять із яких – у в’язниці, а решту – в колонії суворого режиму.

 

Кореспондент видань Грани.ру та Кримська солідарність Ремзі Бекіров отримав аналогічний термін.

 

Кримськотатарського активіста Раїма Айвазова засуджено до 17 років позбавлення волі.

 

Шабанов Умеров і Фарход Базаров отримали покарання терміном 18 і 15 років позбавлення волі відповідно.

 

Нагадаємо, у 2020 році в Криму пройшли масові обшуки у кримських татар, під час яких було затримано шістьох людей. Російські силовики затримали людей, які займалися активістською діяльністю та організацією мусульманських свят.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button