Україна

П’ятеро дітей з Херсонщини повернулися до батьків з окупованих територій


П ятеро дітей з Херсонщини повернулися до батьків з окупованих територій

Йдеться про дітей із двох родин, в одній з яких троє дітей, в інші – двоє. Діти перебували у бабусь і дідусів, і виявилися “відрізаними” від батьків.

Ще п’ятьох дітей вдалося повернути на підконтрольну Україні територію. Йдеться про дітей із двох родин, в одній з яких троє дітей, в інші – двоє. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції. 

Повідомляється, що мати трьох дітей звернулася по допомогу до Української мережі за права дитини, а Мінреінтеграції долучилося до процесу порятунку дітей.

“Коли росіяни зайшли у Херсон, батьки 10-річного Олександра, 8-річної Дарини та 6-річного Якова вирішили відправити дітей у село до бабусі, сподіваючись на більшу безпеку. Невдовзі обласний центр звільнили, а бабуся з онуками залишилися на тимчасово окупованій території. Відступаючи з Херсона, росіяни підірвали Антонівський міст, забрати малих стало неможливо. Завдяки зусиллям Української мережі за права дитини та за сприяння Мінреінтеграції діти знову разом із батьками. Слова особливої подяки – Державній міграційній службі”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що на минулому тижні також возз’єдналася ще одна сім’я: після 19 місяців розлуки з ТОТ Херсонської області до батьків повернулися 9-річна Надія і її 14-річний брат Михайло.

“Напередодні повномасштабного вторгнення діти поїхали в гості до бабусі й дідуся. Після окупації села шлях на підконтрольну уряду України територію було відрізано. Реальна можливість повернути дітей з’явилася на початку вересня цього року, коли їхній батько звернувся до Мінреінтеграції, а міністерство долучило до процесу Українську мережу за права дитин”, – повідомляє пресслужба міністерства.

 

Раніше повідомлялося, що Катар допоміг Україні повернути з РФ чотирьох депортованих дітей.

Нагадаємо, в Україну вдалося повернути ще двох дітей з тимчасово окупованих Росією територій. Це двоє братиків – 13-річний Кирило та 4-річний Сергій.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button