Україна

Псевдоволонтерка привласнила мільйон гривень внесків на ЗСУ


Псевдоволонтерка привласнила мільйон гривень внесків на ЗСУ

Адміністраторка відомого Telegram-каналу Нікополя організовувала збір коштів нібито на допомогу військовим.


Правоохоронці викрили адміністраторку Telegram-каналу, яка привласнила майже 1 млн гривень благодійних внесків для ЗСУ у Дніпропетровській області. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в середу, 27 березня.
 
За даними слідства, підозрювана – адміністраторка відомого Telegram-каналу Нікополя неодноразово організовувала збір коштів нібито на допомогу військовим.  
 
Для перерахування грошей на військове спорядження, автомобілі, квадрокоптери псевдоволонтерка вказувала реквізити своїх банківських карток. Після чого привласнювала добровільні пожертви та витрачала на власні потреби.
 
Таким чином за пів року жінка отримала від громадян майже 1 млн гривень. 
 
У ході обшуків за її місцем мешкання правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільний телефон, грошові кошти.  
 
Мешканці Києва повідомили про підозру у незаконному використанні благодійних пожертв під час воєнного стану. Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.
 
Нагадаємо, мешканку Первомайська на Миколаївщині, яка привласнила пів мільйона благодійних внесків для ЗСУ, засудили до 4,5 року позбавлення волі.

У Харкові судитимуть псевдоволонтера, який привласнив 150 тисяч гривень. Чоловік під виглядом волонтера публікував у соцмережах оголошення про збір грошей нібито на потреби ЗСУ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button