Україна

Псевдоблагодійники продали 350 авто, які ввезли в Україну як гумдопомогу


Псевдоблагодійники продали 350 авто, які ввезли в Україну як гумдопомогу

АРМА розшукало активи псевдоблагодійників, яких підозрюють у незаконному збуті автомобілів.


Зловмисники незаконно збули 350 транспортних засобів, які ввезли до України під виглядом гуманітарної допомоги. Агентство з розшуку та менеджменту активів розшукало майно посадових осіб благодійного фонду. Про це повідомила пресслужба АРМА.
 
Встановлено, що громадяни України та Молдови в період дії воєнного стану здійснювали незаконний збут гуманітарної допомоги, а саме – транспортні засоби, ввезені на територію України, через спеціально створений благодійний фонд.
 
Співробітники АРМА виявили понад 350 транспортних засобів, які зареєстровані на благодійний фонд. Відомо, що фігуранти  кримінального провадження продавали автомобілі на території Вінницької області, через спеціальні торгові майданчики.

Також фахівцями АРМА знайдено майно зловмисників: один об’єкт житлової нерухомості, одну земельну ділянку, частки у статутних капіталах підприємств, де зазначені особи є засновниками.

 
Агентство вже спрямувало отримані дані  до правоохоронних органів для вжиття відповідних заходів. 

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили групу аферистів, яка під виглядом благодійної допомоги хворим дітям ошукувала громадян на понад 12 мільйонів гривень.

Кожен п’ятий злочин – шахрайство: як не піддатися на хитрощі аферистів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button