Україна

ПС прокоментували ініціативу Зеленського щодо тривог через МіГ-31


ПС прокоментували ініціативу Зеленського щодо тривог через МіГ-31

Коли рішення буде знайдено та ухвалено, Повітряні сили ЗСУ його виконуватимуть, зазначив Ігнат.


Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону прокоментував доручення президента Володимира Зеленського щодо російських винищувачів МіГ-31, яке отримало Міністерство оборони. 
 
Він припустив, що після того, як голова держави дав це доручення, в невеликому колі відбулося обговорення цього питання. За словами Ігната, коли це рішення буде знайдено та ухвалено, Повітряні сили його виконуватимуть. Водночас речник ПС зауважив, що не володіє інформацією щодо термінів.
 
“Було оголошено, що президент доручив знайти рішення і, я думаю, відбулися в такому невеликому колі обговорення цього питання. Буде таке рішення – Повітряні сили будуть виконувати. Тут без варіантів. Про те, коли воно буде, я не маю такої інформації”,
– сказав Ігнат.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський доручив Міноборони знайти рішення щодо тривалих повітряних тривог через російські винищувачі МіГ-31, які є носіями ракет типу Кинджал. Президент зауважив, що поточний рівень ППО “дає змогу дещо осучаснити реагування без непотрібних зупинок країни”.

 
За словами Зеленського, росіяни спеціально підіймають у небо МіГ-31 на кілька годин, щоб призупинити на цей проміжок часу економіку України та посіяти паніку серед населення. 

Як відомо, останні кілька тижнів повітряні тривоги в Україні, які оголошуються через злети російських МіГ-31К, тривають від трьох до чотирьох годин. Повітряні сили ЗСУ пов’язують це з навчаннями російської армії із дозаправлення винищувачів в небі. Такі маневри впливають на життя українців: під час повітряних тривог більшість закладів і установ припиняють роботу.

Терор тривогами. Як реагувати на злети МіГ-31К

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button