Україна

Призначено представників держави у наглядові ради “Укргідроенерго” та “Укренерго”

Комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств на засіданні 19 липня призначив представників держави у наглядові ради ПрАТ “Укргідроенерго” та НЕК “Укренерго”, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

Зазначається, що під час засідання кандидати озвучували своє бачення розвитку компаній, зважаючи на свої компетенції та мали сесію питань-відповідей від членів та незалежних експертів Комітету.

У відомстві додали, що представники держави заслуховуються на рівних засадах з кандидатами на посади незалежних членів.

“Держава в першу чергу зацікавлена, щоб її представники в наглядових радах були професійними, незаангажованими, мали бездоганну репутацію та відповідну кваліфікацію” – сказав перший віце-прем’єр – міністр економіки Олексій Любченко.

У засіданні, крім Любченка, взяли участь перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко, заступник міністра фінансів Юрій Драганчук, постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян, бізнес-омбудсмен України Марчін Свєнчіцкі, заступник голови ЄБРР в Україні Ірина Кравченко, економіст Представництва МВФ в Україні Марія Чебанова.

Відповідно до даних на сайті “Укренерго”, на сьогодні до складу наглядової ради компанії як незалежні члени входять Шевкі Аджунер, Педер Андреасен, Олів’є Апперт і Луїджі де Франсіско, а також Юрій Токарський як представник держави.

Відповідно до сайту “Укргідроенерго”, наразі до складу наглядової ради компанії як незалежні члени входят Стівен Уолш, Наталія Микольська, Олег Терлецький. Членами наглядової ради від держави є Василь Шкурак і Валентин Гвоздій.

 

 

 

 

Back to top button