Україна

Призначено нового керівника в Центренерго

Наглядова рада ПАТ “Центренерго” звільнила Юрія Власенка з посади виконуючого обов’язки генерального директора компанії та призначила замість нього Віталія Довгаля, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу Центренерго

“У вівторок, 12 жовтня, Наглядова рада ПАТ “Центренерго” звільнила в.о. генерального директора Юрія Власенка із займаної посади відповідно до поданої ним заяви за власним бажанням. Водночас, обов‘язки генерального директора покладені на Віталія Довгаля, який працює членом дирекції ПАТ «Центренерго» з лютого 2021 р.”, – повідомили у компанії.

Власенко очолював Центренерго, як антикризовий менеджер, з 26 лютого 2021року.

У компанії зазначили, що за останні 6 місяців підприємство підтвердило здатність забезпечувати стале і надійне функціонування енергосистеми України, вибудовало прозору та ефективну систему продажу електричноі енергії на Українській енергетичній біржі.

Як повідомлялося, у вересні був оновлений склад наглядової ради Центренерго. Новими членами наглядової ради були обрані Денис Кудін, Андрій Гота, Валерій Безлепкін, Олександр Мужель, Валерій Щекатуров.

Центренерго – єдиний великий виробник електроенергії, контрольний пакет акцій якого належить державі. До складу компанії входять три теплові електростанції: Зміївська, Трипільська та Вуглегірська, що генерують близько 8% електроенергії в Україні. За останні п’ять років «Центренерго» кілька разів намагалися приватизувати, але безуспішно.

 

 

 

 

Back to top button