Україна

Приватним виконавцям розширили повноваження

Верховна Рада ухвалила в першому читанні зміни до Митного кодексу щодо розширення повноважень приватних виконавців на примусове виконання постанов про накладення штрафу за порушення митних правил, повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

За відповідний законопроєкт №4532 на позачерговому засіданні у четвер, 20 травня, проголосували 273 народних депутати.

“Проєкт закону розроблено на виконання Україною умови “5a” додатка І до Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як позичальником та Європейським Союзом як кредитором і Кредитної угоди між Україною як позичальником та Національним банком України як агентом позичальника та Європейським Союзом як кредитором (щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу у сумі до 1 мільярда 200 мільйонів євро), ратифікованого Верховною Радою України 25 серпня 2020 року”, – зазначається в пояснювальній записці.

Проєктом закону пропонується внести зміни до статей 535, 540 Митного кодексу та розширити повноваження приватних виконавців щодо примусового виконання ними постанов у справах про адміністративні правопорушення. Так, відповідні зміни дозволять приватним виконавцям здійснювати примусове виконання постанов про накладення штрафів.

 

 

Back to top button