Україна

ПриватБанк подав позов до Коломойського в американський суд

Український ПриватБанк подав позов у канцелярський суд штату Делавер в США до колишнього акціонера банку Ігоря Коломойського, інформує 1NEWS.

“Український ПриватБанк подав до суду позов на пару олігархів і їх інвестиційні компанії в канцелярський суд штату Делавер пізно ввечері у вівторок”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначено, обвинувачення стосуються “відмивання мільярдів і відмивання частини з них за допомогою делаверських shell-компаній, які скуповували фабрики і комерційну нерухомість в Сполучених Штатах”.

Банк, як повідомляється, “націлився на підприємців з Делавера”. Також в зв’язку з цим згадуються Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

У публікації також зазначено, що йдеться і про трьох “агентів” цієї схеми – Мордехая Корфа (Mordechai Korf), Хаїма Шохета (Chaim Schochet) і Уріеля Цві Лабера (Uriel Tzvi Laber), а також близько 20 компанй, зареєстрованих у штаті Делавер.

У цій справі ПриватБанк каже, зокрема, про ситуацію “alter-ego liability”, так званы питання “корпоративної вуалі” (corporate veil-piercing), про необґрунтоване збагачення (unjust enrichment), цивільну змову (civil conspiracy), незаконні перекази (state fraudulent transfer).

Майкл Салліван з The Ashcroft Law Firm LLC, якого видання Law360 називає “адвокатом Коломойського і Боголюбова”, сказав, що двоє його клієнтів “категорично заперечують будь-які порушення, заявлені в скарзі”.

 

 

Back to top button