Україна

ПриватБанк обиратиме нового голову правління на закритому конкурсі

23 січня 2021 року завершився 3-річний контракт із головою правління банку Петром Крумханзлом і наглядова рада вирішила контракт не продовжувати

Наглядова рада Приватбанку найняла рекрутингову компанію Egon Zehnder для пошуку кандидата на посаду голови правління, при цьому у банку вирішили провести конкурс у закритому режимі.

Про це повідомляє FinClub з посиланням на джерела, – інформує 1NEWS.

Видання нагадує, що 23 січня 2021 року завершився 3-річний контракт із головою правління банку Петром Крумханзлом і наглядова рада вирішила контракт не продовжувати.

“Наглядова рада не задоволена керуванням Крумханзла, який по суті нічого прогресивного в банк не приніс за всі роки. Оголошено конкурс, і якщо нікого не знайдуть кращого, то призначать Марюса Качмарека (заступник голови правління Приватбанку – ред.)”, – додав співрозмовник видання.

Зазначається, що компанія Egon Zehnder має 68 офісів в 40 країнах, але не має ні офісу, ні представництва в Україні.

Україна входить до складу регіону, який управляється з московського офісу фірми.

“При цьому в Приватбанку вирішили провести конкурс в закритому режимі, коли рекрутер сам відбирає кандидатів і направляє їм запрошення взяти участь. Відкритий конкурс, як в Ощадбанку та Укрексімбанку, куди могли податися всі бажаючі, не передбачений”, – наголошує FinClub.

Повідомляється, що наразі у наглядовій раді Приватбанку не знають навіть попередній список кандидатів – список кандидатів побачать, лише коли рекрутер підготує його і відправить офіційно.

При цьому, у банку вважають, що закон не порушили.

“Ми вивчили законодавство і побачили, що ніде немає зобов’язання проводити конкурс публічно”, – сказав виданню співробітник банку на умовах анонімності.

Водночас від офіційних коментарів в Приватбанку відмовилися.

“Закритий” конкурс був неминучим після скандалу в Ощадбанку. Після Хелемського все так роблять”, – заявив у коментарі FinClub один з високопоставлених співробітників Приватбанку.

Нагадаємо, що екскандидат на голову Ощадбанку Геннадій Хелемський вважав, що члени наглядової ради були налаштовані проти нього і тому він програв в конкурсі, після чого заблокував в суді вступ на посаду переможця конкурсу – Сергія Наумова.

“Це, звичайно, нахабство! Коли ми продовжили повноваження Андрія Пишного, саме члени наглядової ради Приватбанку в нас тикали пальцем і казали, що так не можна. А самі повністю відійшли від міжнародних публічних практик”, – обурився один з членів наглядової ради Ощадбанку.

При цьому, дата завершення конкурсу на голову правління Приватбанку невідома.

Back to top button