Україна

Пристайко: Німеччина відмовилась надавати Україні військову допомогу

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив про відмову Німеччини надавати військову допомогу Україні для боротьби з російською агресією на сході країни. Про це глава української дипломатії заявив в інтерв’ю німецькому виданню RND, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Ми дуже вдячні за фінансову підтримку з боку Німеччини і політичну прихильність федерального уряду. Наш запит про військової допомоги був відхилений, на жаль”, – заявив Пристайко.

Міністра закордонних справ України обурює той факт, що лише менша частина населення у Німеччині схвалює санкції, накладені на Росію після анексії Криму.

“Я знаю про почуття провини, яке німці відчувають досі через нацистську окупацію Радянського Союзу. Третій рейх вбив мільйони людей, в тому числі багатьох росіян. Але знаєте що? Люди, які постраждали найбільше під час Другої світової війни, були українцями. Ми втратили до десяти мільйонів людей. Потрібні санкції, щоб тримати росіян за столом переговорів”, – наголосив Пристайко.

Він висловив сподівання, що офіційний Берлін перегляне свою позицію і ухвалить рішення про зміцнення обороноздатності України.

Нагадаємо, у грудні президент США Дональд Трамп підписав військовий бюджет держави на 2020 рік. Згідно з ним, фінансова і військова допомога для України становитиме 300 мільйонів доларів.

Back to top button