Україна

Прикордонники повідомили, скільки українців повернулися з РФ під час війни


Прикордонники повідомили, скільки українців повернулися з РФ під час війни

Якщо громадяни дістаються України на будь-якому напрямку, прикордонники готові забезпечити оформлення людей, щоб пропустити їх на територію України.

Понад 40 тисяч українських громадян повернулися на Батьківщину, перетнувши кордон із Російською Федерацією. Про це у понеділок, 12 серпня, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону, повідомляє Укрінформ
 

 
Демченко нагадав, що уряд України закрив усі пункти пропуску на кордоні з Росією, і там не здійснюються пропускні операції. Проте російська сторона все ж дозволяє українцям перетинати кордон, найчастіше це відбувається через пункт пропуску Покровка на Сумщині.
 
“Ми фіксували випадки, коли Росія пропускала громадян України, які прямували до нашої країни через пункт Покровка з українського боку та Колотилівка з російського. Такий рух відбувався майже щоденно, хоча іноді Росія припиняла пропуск наших громадян”, – розповів речник.
 
Він підкреслив, що українські прикордонники готові забезпечити повернення своїх громадян з Росії та Білорусі через будь-який пункт пропуску.
 
Комісія з питань припинення доступу ліцензіатів до єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки ухвалила рішення відключити на три місяці перевізників від системи “Шлях” за системне порушення військовозобов’язаними правил перетину державного кордону.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button