Україна

Проїзд в транспорті Києва для школярів залишатиметься безкоштовним: але є умова

Проїзд у комунальному транспорті Києва для школярів залишиться безкоштовним, але для цього необхідно оформити електронну картку учня для дитини до 1 березня 2022 року. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови КМДА Віталій Мондрієвський, повідомляє 1News.

«Проект «Електронна картка учня» розпочато у 2019 році. З того часу столичні заклади освіти неодноразово закликали батьків оформити новий документ, який має стати єдиним для використання у транспорті. Наразі майже для половини учнів уже оформлено та видано новий електронний документ. У той же час решта батьків не квапиться приєднатись до проекту», – зазначив він.

Мондрієвський додав, що ті, хто досі не оформили для своїх дітей картку учня, мають усвідомити, що чинне законодавство не дає змоги іншим чином надавати можливість безкоштовного проїзду школярам. І в такому випадку батькам доведеться за них платити у громадському транспорті.

«Два роки поспіль у столиці відтерміновували введення електронної картки учня саме через неактивну участь батьків у цьому процесі, але сучасні умови вимагають раціонального ставлення до столичного бюджету, і часу на експерименти більше немає. Остаточний перехід на новий застосунок має відбутись уже в березні, і це обґрунтована позиція міської влади», – підкреслив Мондрієвський.

Зазначимо, що в коментарях під цим дописом батьки висловили обурення тим, що в деяких випадках вони чекають на цей учнівський квиток більше року.

Батьки зазначають, що навіть ті, хто по декілька разів здавав всі необхідні документи, не завжди отримують цей квиток. Причина цього може полягати в незлагодженій роботі адміністрацій шкіл.

Back to top button