Україна

Споювали і ґвалтували? Скандал з “п’яною вечіркою”Сюжет


Споювали і ґвалтували? Скандал з п яною вечіркою

Компанія хлопців організувувала “вечірки”, запрошувала туди дівчат, а потім до алкоголю молоді люди нібито додавали сильно заспокійливі.

З понеділка користувачі у соцмережах, серед яких були українські телеведучі та зірки шоу-бізнесу, почали розповсюджувати відео, де молоді хлопці демонстрували свої “вечірки”, на яких ставало погано дівчатам. Як пізніше стало відомо, хлопці спаювали дівчат, додаючи до алкоголю буцімто препарат Ксанокс, а потім знімали їх напівоголеними на відео з актами насильства.

На відео одразу відреагували правоохоронці та президент Володимир Зеленський. Хто причетний до “вечірок” і яке їм загрожує покарання, читайте в сюжеті 1News.

Алкоголь, Ксанокс та оголені дівчата

Першою, хто звернув увагу на запис у соцмережах, стала ведуча і засновниця Дикого театру Ярослава Кравченка. Вона розповіла про компанію хлопців, які влаштовують “вечірки”, запрошують туди дівчат, накачують алкоголем і, ймовірно, препаратами і знімають їх непритомними. Потім у Instagram та у закриті групи в Telegram публікують відео та фото інтимних органів дівчат, а також сцени їхнього насильства.

  bbc.com

Інформацію про ці “вечірки” підхопили знаменитості та користувачі соцмереж. Зазначимо, що Кравченко видалила своє повідомлення у Facebook та частину історій у Instagram, але заявила, що продовжує стежити за ситуацією. Вона також вказувала, що має повне ПІБ та реєстрацію машини “головного” з організаторів.

Відомо, що скандальні блогери, які влаштовували “вечірки”, родом із Івано-Франківської області та нібито нещодавно переїхали до столиці.

Користувачі висловили припущення, що хлопці спаювали дівчат, додаючи до алкоголю препарат Ксанокс, який є транквілізатором. На кількох відео чути, як молоді люди згадують про Ксанокса, але з їхніх коментарів незрозуміло, хто і як використав його на вечірках.

Що каже поліція?

Зазначимо, що після розголосу один із організаторів опублікував відео в Telegram, на якому напівоголена дівчина каже, що “сама не знає меж”. У підписі до відео хлопець намагався зняти із себе відповідальність: “Після цього ви хочете сказати, що я когось накачую”.

Незважаючи на заяву хлопців, на інцидент одразу відреагували правоохоронці. Поліцейські встановили фігурантів та місця їхнього перебування і вже 1 лютого в організаторів так званих “п’яних вечірок” провели обшуки у Києві та Івано-Франківську.

“Щойно в мережі з’явилися фото та відео з вечірок, де молоді люди вживають алкоголь, ображають і принижують дівчат, правоохоронці одразу розпочали відпрацювання”, – розповіли в Нацполіції.

Пізніше правоохоронці заявили, що затримали двох організаторів “вечірок”, на яких могли навіть ґвалтувати дівчат, які були непритомними.

“Правоохоронці встановили, що організаторами огидних розваг та авторами принизливих відео є два товариші, які й розповсюджували порно в Telegram та Instagram. Два організатори безчинства затримані та поміщені в ізолятор тимчасового тримання”, – повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Київській області Андрій Небітов 2 лютого.

Він додав, що за статтею про виготовлення, збут та розповсюдження порнографічних предметів підозрюваним загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

“(Підозрювані – ред.) орендували квартиру в столиці. Туди запрошували дівчат, розпивали з ними спиртні напої, доводячи їх до несвідомого стану. Використовуючи безпорадний стан жінок, вони вчиняли вульгарні дії, а також імітацію статевих актів, при цьому знімали все це на власні мобільні телефони. Знятий матеріал викладали в Telegram-канал та соціальні мережі, залишаючи принизливі повідомлення та коментарі”, – заявила прес-служба Генпрокуратури.

Крім того, відомство перевіряє причетність підозрюваних до “шахрайських дій під час збору добровільних внесків на потреби ЗСУ”.

Реакція президента

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубинець звернувся до Нацполіції та Офісу генпрокурора із закликом до неупередженого та ефективного розслідування скоєних правопорушень та притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Крім того, президент Володимир Зеленський згадав про скандал у вечірньому відеозверненні 1 лютого.

“Почато кримінальне провадження. Є перші затримання зловмисників. Процесуальні дії продовжуються. Насильства в Україні місця не буде”, – сказав глава держави.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button