Україна

Міненерго заявило про відключення у 11 областях


Міненерго заявило про відключення у 11 областях

Відключення світла відбуваються на тлі суттєвого навантаження на енергосистему у вечірні години, зазначають енергетики.

В Україні через погані погодні умови на обстріли російських агресорів зафіксовані відключення світла у 11 регіонах. Про це повідомляє Міненерго у п’ятницю, 14 липня.

Так, через нерез негоду та викликані нею технологічні порушення було знеструмлено 140 населених пунктів у Київській, Полтавській, Львівській, Чернігівській, Одеській, Чернівецькій областях. Переважна більшість із них – на Київщині.

Через нові обстріли знеструмлювалися споживачі в Дніпропетровській, Донецькій, Чернігівській, Харківській областях. На котельні однієї з ТЕЦ вибуховою хвилею було вибито вікна, персонал не постраждав, обладнання пошкоджено не було.

Внаслідок попередніх обстрілів залишається без світла частина споживачів у Запорізькій та Херсонській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Також з ремонту, який тривав у межах масштабної ремонтної кампанії енергетичних об’єктів, вийшов енергоблок теплової генерації потужністю 240 МВт.

Електростанції виробляють достатньо електроенергії, для покриття потреб споживачів. Дефіцит відсутній.

Разом з тим Укренерго повідомляє, що вчора, 13 липня, вечірнє споживання було найвищим за тиждень через спекотну погоду і зросло на 5%, порівняно з середою 12 липня.

“Це суттєве навантаження на енергосистему у вечірні години, яке вказує на недостатність заходів економії електроенергії. Тому просимо споживачів ощадливо використовувати електроенергію, особливо ввечері з 16:00 до 23:00”, – йдеться у повідомленні.

Раніше стало відомо, що енергетики змогли відновити роботу енергоблоку на ТЕС, де нещодавно сталося руйнування даху і загинуло троє людей.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button