Україна

Проти голови АМКУ відкрили справу після виходу розслідування журналістів


Проти голови АМКУ відкрили справу після виходу розслідування журналістів

На родичів посадовця записані апартаменти, земельні ділянки, будинок, офіси, автівки та паркомісця на 70 млн грн. Павло Кириленко, хоч і користується частиною цього майна, але не задекларував його.

Щодо голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка порушено кримінальну справу за фактами, які були оприлюднені у журналістському розслідуванні програми Схеми. Про це у понеділок, 25 березня, повідомило Радіо Свобода з посиланням на пресслужбу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зазначається, що справу про незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації веде САП разом з Національним антикорупційним бюро.

Справу відкрили 22 березня – наступного дня після виходу журналістського розслідування про те, що родина Кириленка впродовж 2020-2023 років придбала нерухомість та автівки загальною ринковою вартістю понад 70 млн грн.

За даними журналістів, у власності родини керівника АМКУ: великий маєток та дві земельні ділянки під Києвом, 200 квадратних метрів офісної нерухомості у місті, два кросовери, три квартири з паркомісцями в елітних житлових комплексах столиці та четверо апартаментів з паркомісцями в Ужгороді.

ЗМІ зазначає, що все це майно оформлено на батьків та бабусю дружини Кириленка, при цьому ніхто з його родичів не має бізнесу, а офіційних доходів родини не вистачило б, аби придбати все це.

До того ж, як зауважує медіа, посадовець не вказував у декларації нерухомість й автівки, якими користується його родина.

Журналісти стверджують, що це елітне майно було придбано родичами посадовця у період, коли він очолював Донецьку обладміністрації та до його переведення у Київ на посаду голови АМКУ.

Натомість Кириленко заявив Схемам, що джерела статків – стартовий капітал родини, що був сформований у 1990-ті роки, коли бабуся його майбутньої дружини “вигідно продала” акції заводу Стирол у Горлівці, отримані нею як працівницею заводу. Журналістам не вдалося знайти офіційне підтвердження цьому.

Родичі голови АМКУ також не змогли надати документальних підтверджень цьому, заявивши, що “все залишилось в окупованій Горлівці”, зауважує видання.

Схеми стверджують, що Кириленко не вказав у декларації майно, яким користується він і його родина: це чотирикімнатна квартира у Києві площею майже 200 квадратних метрів, де посадовець мешкає з сім’єю, а також машина BMW X3, на якій пересувається його дружина.

Нагадаємо, Кириленко очолив Антимонопольний комітет у вересні 2023 року. До цього, з липня 2019 року він очолював Донецьку ОВА.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button