Україна

Проти екс-командувача внутрішніх військ МВС буде проведене заочне розслідування

Печерський районний суд Києва дозволив провести досудове розслідування проти колишнього командувача внутрішніх військ МВС України. Його підозрюють в участі у в угрупуванні, яке здійснювало злочини проти активістів Майдану, повідомила 1News прес-служба Офісу генпрокурора.

«Дозвіл надано у кримінальному провадженні за підозрою колишніх президента України, голови Служби безпеки України, міністра внутрішніх справ, міністра оборони та інших високопосадовців в організації у складі злочинного угруповання з 18 по 20 лютого 2014 року ряду тяжких та особливо тяжких злочинів», – говориться у повідомленні.

У відомстві також додали, що підозрюваний наразі переховується від слідства, тому досудове розслідування будуть проводити за його відсутності.

У період з 2012 по 2014 року посаду командувача внутрішніх військ МВС України обіймав генерал-лейтенант Станіслав Шуляк.

Раніше у Генпрокуратурі підозрювали, що Шуляк може перебувати або ж на території РФ, або ж на території окупованого Криму.

В березні 2014 р. він був оголошений в розшук за підозрою в причетності до розстрілу людей на Майдані Незалежності в Києві.

В грудні 2014 р. також повідомлялося, що Шуляк готував російських найманців в Криму.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини визнав Україну винною в порушенні прав людини під час переслідувань за часів Революції гідності.

Back to top button